We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Over The Big Draw Zutphen

In het jaar 2000 startte in Londen de stichting The Campaign for Drawing met een nieuw evenement The Big Draw. The Big Draw is een internationaal teken evenement dat jaarlijks in de maand oktober, wereldwijd in vele grote steden plaats vindt. De hele stad wordt gevraagd en uitgedaagd om te tekenen.

Het tekenen verbindt iedereen. Volstrekt vreemden creëren samen misschien wel de meest geweldige dingen.

Anita Waltman

The Big Draw Nijmegen organiseert voor het tweede jaar The Big Draw Gelderland en Zutphen is een van de zes steden die in 2021 meedoet. In Zutphen worden het eerste weekend van oktober verschillende tekenprogramma’s opgezet in de stad. Dit zijn programma’s om aan mee te doen in de vorm van workshops of programma’s om naar te kijken. We organiseren samen met culturele instellingen, scholen, bedrijven, zorginstellingen, winkels en horecagelegenheden.

Onze doelstelling

Wij vertrekken dit tekenfestival vanuit de gedachte dat kunst verbindt. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen met kunst in aanraking komen. Met dit laagdrempelige kunstevenement hopen we ook niet kunstminnend publiek te enthousiasmeren voor kunst.

Kunst vormt het vertrekpunt van dit project maar daarnaast is er een groot maatschappelijk draagvlak :tekenen verbindt mensen. Veel tekenprojecten zijn laagdrempelig zodat verschillende culturen en leeftijden tegelijkertijd mee doen. Het tekenen verbind iedereen: verschillende culturen, professional en liefhebber, insider en outsider, van peuter tot oudere.